YUCATAN + NOVA YORK

Del 24 de gener al 10 de febrer

15 dies de viatge amb Grup reduït + Guia acompanyant tot el viatge + Pensió Completa + Totes les visites

5.080 €
DIVENDRES 24 DE GENER – BARCELONA – NOVA YORK – CANCUN – VALLADOLID
Sortida d’Igualada per anar a l’aeroport. Eixida a les 10.15 en vol transatlàntic de Delta a Nova York i enllaç amb el vol que ens portarà a Cancún al nord de la península del Yucatán. Arribada a les 21.14 hora local. Recollida d’equipatges, controls de passaports i duana i acomodació a l’autocar que ens portarà en una mica menys de dues hores a l’hotel a Valladolid. Acomodació i allotjament a l’hotel.

DISSABTE 25 DE GENER – VALLADOLID
Estada a l’hotel a mitja pensió. Al matí, sense presses després de l’arribada tardana del dia anterior, ens dedicarem a conèixer els molts edificis colonials d’aquesta ciutat i a la tarda, després de dinar, gaudirem d’un cenote (aquests llocs mítics que semblen coves i que presenten aigües cristal·lines entre estalactites) on podrem banyar-nos

DIUMENGE 26 DE GENER – VALLADOLID – EK BALAM – VALLADOLID 
Estada a l’hotel a mitja pensió. Jornada dedicada a les ruïnes maies d’Ek Balam (el jaguar negre) amb el seu arc d’accés, doble muralla de fortificació, la torre, piràmide esglaonada i senders processionals. Dinar al restaurant. De tornada a Valladolid, a mitja tarda, completarem la visita de la ciutat.

DILLUNS 27 DE GENER – VALLADOLID – CHICHEN ITZA – VALLADOLID
Estada a l’hotel a mitja pensió. La jornada d’avui la dedicarem a un dels centres arqueològics més importants del món maia, Chichen Itzá, probablement el jaciment més ben conservat de la península del Yucatan. Destacarem l’Observatori, el Convent, el Temple dels Guerrers, el Cenote sagrat i especialment el Castell i el Joc de Pilota. Dinarem al restaurant i a última hora de la tarda, tornarem a Valladolid.

DIMARTS 28 DE GENER – VALLADOLID – IZAMAL – DZIBILCHALTUN – MERIDA
Esmorzar i sortida cap a Izamal, anomenada la ciutat groga pel color de les cases, on podrem veure estructures maies de grans dimensions, com la piràmide K’inich K’ak Mo’o. També veurem el convent de Sant Antoni de Pàdua amb interessants frescos originals. Al migdia continuarem cap a Dzibilchaltun, on hi ha alguns dels temples més antics de la península. Gaudirem del cenote i dinarem abans de continuar cap a la capital de l’estat, Mèrida. Hi realitzarem una visita amb les seves magnífiques mansions colonials, en una ciutat que va tenir un gran apogeu econòmic per la venda del sisal per a la indústria tèxtil. Sopar al restaurant i allotjament a l’hotel.

DIMECRES 29 DE GENER – MERIDA – MAYAPAN – MANI – RUTA PUUC – SANTA ELENA
Esmorzar i sortida cap a Mayapan, on veurem la piràmide de Kukulcan, continuant cap a Maní, la principal de les poblacions on els franciscans van asseure els seus reals a Yucatán construint esglésies sobre antics temples maies i veurem l’església de San Miguel. La tarda la dedicarem a la Ruta Puuc, com s’anomena un grup de turons on hi va haver diversos assentaments, com Labná, Sayil i Kabah. Arribada a darrera hora de la tarda a Santa Elena. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIJOUS 30 DE GENER – SANTA ELENA – UXMAL – SANTA ELENA
Estada a l’hotel en allotjament i esmorzar. Avui és un altre dels grans dies del viatge, amb la visita de l’assentament d’Uxmal. El nombre d’elements que componen Uxmal, tres cops construïts, és extraordinari. Veurem el Palau del Governador, el Palomar, la Gran Piràmide de la casa de l’endeví. Dinarem en restaurant i cap al tard veurem l’espectacle de llum i so, tornant a l’hotel, finalitzat el mateix. Sopar al restaurant.

DIVENDRES 31 DE GENER – SANTA ELENA – BECAL – CAMPET
EEsmorzar i sortida cap a Becal, petita població coneguda pels barrets Panamà, que elaboren els artesans en coves per mantenir la textura de les fulles de palmell. Arribarem al migdia a Campeche, ciutat Patrimoni de la Humanitat. Dinar i acomodació a l’hotel. A la tarda, visita de la ciutat, important assentament colonial, sent el port del qual partien els vaixells amb fustes i arrels per a l’elaboració de tints. A causa dels atacs pirates, es va protegir la ciutat amb gruixudes muralles amb vuit bastions, set dels quals segueixen dempeus. Recorrerem els bastions i el centre històric de la ciutat, amb la casa del Tinent del Rei, la Catedral, el temple de Sant Josep. Sopar i allotjament a l’hotel.

DISSABTE 1 DE FEBRER – CAMPI – EDZNA – PALENQUE
Esmorzar i sortida cap al jaciment d´Edzná, que ens ofereix una visió de l´ús de canals per al transport de mercaderies i funcions defensives. Veurem la Gran Acròpolis amb l’edifici dels cinc Pisos i el temple dels Mascarons. Passat el migdia, continuarem viatge, entrant a l’estat de Chiapas, dinarem en ruta per arribar a mitja tarda, el nostre tercer gran centre arqueològic del viatge, Palenque. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIUMENGE 2 DE FEBRER – PALENQUE
Estada a l’hotel a mitja pensió. Jornada dedicada al complex arqueològic de Palenque amb les seves innombrables construccions, el Palau, el temple del Jaguar, el temple de les Inscripcions, la tomba de Pakal, el temple del Comte. Dinar en restaurant i tornada a l’hotel a última hora de la tarda.

DILLUNS 3 DE FEBRER – PALENQUE – KOHUNLICH – CHETUMAL
Esmorzar a l’hotel i matí dedicat a la visita de la ciutat colonial de Palenque. Al migdia iniciarem la ruta cap al Carib, a l’est de la península de Yucatan, dinant en ruta per arribar a Chetumal, la capital de l’estat de Quintana Roo a última hora de la tarda, després de passar pel jaciment arqueològic de Kohunlich. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIMARTS 4 DE FEBRER – CHETUMAL – TULUM – CANCUN
Deixarem la capital de Quintana Roo seguint cap al nord, fins arribar a Tulum al migdia per veure el jaciment arqueològic d’aquesta població, a la vora del Carib. Dinar i continuació fins a Cancún. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIMECRES 5 DE FEBRER – CANCUN
Estada a l’hotel en pensió completa. Dia de repòs i tranquil·litat

DIJOUS 6 DE FEBRER – CANCUN – NOVA YORK
Avui ens llevarem ben d’hora, ben d’hora. Esmorzar i trasllat a l’aeroport per sortir a les 08.15 en vol de Delta amb destinació a Nova York. Arribada a les 12.40 hora local i després del control de passaports, recollirem maletes, passarem control de duanes i ens incorporarem a l’autocar que ens portarà al centre de la Gran Poma, on tenim l’hotel. La tarda la dedicarem a Broadway, Times Square i assistirem, a un dels musicals d’actualitat. Sopar al restaurant i allotjament a l’hotel.

DIVENDRES 7 DE FEBRER – NOVA YORK
Estada a l’hotel en allotjament i esmorzar. Al matí iniciarem la visita pel West Side, on fins no fa tant de temps hi havia els edificis comercials dels molls, i avui són barris com Chelsea (pres el nom del barri londinenc) molt apreciats per la població jove i bohèmia de la ciutat . Seguirem cap a l’Alt West Side apreciada zona residencial, per continuar pel Lincoln Center, el pulmó de la ciutat, el Central Park, i ja situats a la Cinquena Avinguda, veurem el Museu Guggenheim, el Metropolitan, el Museu d’Art Modern (MOMA ) i el Centre Rockefeller, Dinar en restaurant, per continuar a la tarda amb l’Empire State Building, el carrer 42 amb l’edifici Met Life (abans Panam) obra de Gropius un dels líders del moviment Bauhaus, l’edifici Chrysler, i el edifici de les Nacions Unides, al costat de l’East River, Sopar al restaurant.

DISSABTE 8 DE FEBRER – NOVA YORK – METROPOLITAN – HARLEM – LITTLE ITALY – SOHO
Estada a l’hotel en allotjament i esmorzar. Al matí, visitarem un dels mítics Museus de Nova York, el Metropolitan i després de dinar, ens dirigirem al barri de Harlem, conegut al seu dia com El Barrio, on s’allotjaven la majoria d’hispans. A continuació ens dirigirem a Little Italy, ja més Chinatown, lloc de residència dels antics emigrants italians. Recorrerem el Soho i Greenwich Village, completant així la visita de la ciutat de Nova York. Sopar al restaurant.

DIUMENGE 9 DE FEBRER – NOVA YORK – VOL DE RETORN
Esmorzar a l’hotel. Al matí, si els contactes ens ajuden, assistirem a una missa de la Comunitat Presbiteriana amb cants Gospel. Després de dinar, trasllat a l’aeroport per sortir en el vol transatlàntic de Delta Airlines a les 18.20 hores. Nit a bord.

DILLUNS 10 DE FEBRER – BARCELONA
Arribada a les 08.00 per si algun ha d’anar a treballar dilluns

PREU PER PERSONA EN HAB DOBLE: 4.730€
Taxes: 350 €
Suplement hab. Ind.: 580 €
SERVEIS INCLOSOS:
Trasllats Igualada/aeroport/Igualada (descompte per no utilitzar aquest servei: 30€)
Vols Barcelona – Nova York – Cancún – Nova York – Barcelona, amb Delta amb dret a una maleta
Transport en autocar modern d’acord amb l’itinerari del viatge.
Servei de guia acompanyant des de/fins a Barcelona.
Estada en hotels turista superior en allotjament i esmorzar.
15 dinars i 15 sopars a restaurants, begudes incloses
Entrades i guies locals als llocs a visitar.
Assegurança d’assistència mèdica i anul·lació
En aquest cas no incloem les propines per ser dos piases tan diferents